Alle tips om verpakkingen te verminderen

Alle tips om verpakkingen te verminderen

Verpakkingen zijn het zorgenkindje in de wereld van duurzaamheid. De alsmaar groeiende vraag naar consumptiegoederen heeft voor een enorme groei van de verpakkingsindustrie gezorgd. De productie en het transport van verpakkingen en het na gebruik als afval verwerken of recyclen kost ontzettend veel grondstoffen en zorgt voor een behoorlijke CO2 uitstoot. Ook kunnen er bij de verwerking van verpakkingsafval stoffen vrijkomen die schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast verdwijnen regelmatig verpakkingen in de natuur, als zwerfafval. De belasting op onze planeet wordt steeds groter.

In 2021 hebben wij een groot aantal weekendtips gepubliceerd via onze social mediakanalen. Wij delen deze graag met jou! Check hier al onze tips, tricks en quotes voor een verpakkingsvrije lifestyle:

Reacties zijn gesloten.